Week #2

Nu begint het echte werk | Let’s get it started for real

De eerste volle week is achter de rug en ik krijg eindelijk het idee dat ik geland ben op dit prachtige eiland Floripa. The first full week has passed and I’m finally getting the feeling that I settled on the beautiful island of Floripa.

Intro

De eerste volle week is achter de rug en ik krijg eindelijk het idee dat ik geland ben op dit prachtige eiland Floripa. Ik heb een goed werkritme, m’n lichaam functioneert weer normaal, m’n hardloopschoenen worden vaker gebruikt en ik begin het doen van leuke dingen onder de knie te krijgen.

The first full week has passed and I’m finally getting the feeling that I actually settled on the beautiful island of Floripa. I found a nice pace for working, my body is functioning again, my running shoes are used more often and I am getting the hang of doing fun stuff.

Werk | Work

M’n werkritme wordt steeds stabieler, m’n telefoon werkt weer, een betere internet verbinding is aangelegd en de perfecte werkplek in ons gezamenlijk kantoor heb ik ondertussen geclaimd. Elke ochtend ben ik de eerste die aankomt op kantoor, dus kan ik in alle rust de eerste paar werkuren voltooien. Alleen Dvir houdt me tijdens die uren gezelschap. Een ander voordeel is dat ik mijn telefoongesprekken kan voeren zonder dat ik anderen daarmee lastig val. Überhaupt vind ik het fijn dat ik de enige ben die Nederlands praat, het zorgt toch voor een stukje privacy. En omdat het werk gerelateerde telefoontjes zijn, is het ook niet onbeschoft om in een andere taal te praten, toch?!

My working schedule is stabilzing, my phoneline is working again, a better internet conncection is provided and I have ‘claimed’ the perfect spot at the workplace. Every morning I’m the first to arrive, so I can start my workday with a couple of quiet hours with only Dvir keeping me company. Another advantage is that I can make my phonecalls without bothering all the others. As I’m the only one who speaks Dutch,  it gives me some privacy while talking on the phone, which is a pro. And since my calls are work related, it’s not rude to talk in a different language, right?!

Gezondheid | Health

Hardlopen is ideaal wanneer je op reis bent. Je kunt immers overal rennen. Op het eiland zijn er een aantal flinke heuvels die onvermijdelijk zijn als ik ergens heen wil. De eerste paar keer ging ik in een slakken tempo omhoog, maar ondertussen worden de heuvels steeds makkelijker om te overbruggen. Totaal afgelegde afstand: 13km en nog 9 km voor een geweldig pittige wandeltocht naar een afgelegen strand. Eén van mijn mede-roamers, Angus, heeft een TRX meegenomen. Daarnaast bezit hij de nodige kennis om een leuke circuit-training in elkaar te flansen. Mr. Gibbs en ik hebben dat aan de levende lijve mogen ondervinden en vooral m’n triceps waren nog dagenlang de pineut. Heerlijk!

Running is the perfect workout when traveling. You can run anywhere. On the island there are a couple of serious hills that are unavoidable if I want to go for a run. The first few times I ran up those hills as slow as a turtle, but now it is getting easier to make it to the top. The total distance that I ran was 13km and 9km more during a pretty tough hike to a remote beach. One of my fellow roamers, Angus, brought his TRX. He also knows how to come up with some fun exercises. Mr. Gibbs and I could try those out and especially my triceps were aching for a couple of days. It was great!

Rust en Reflectie | Rest and Reflection

Deze week was het al makkelijker om niet mee te gaan in alle leuke dingen die ik kon doen. Iets meer rust heb ik zeker gepakt, vooral een betere nachtrust was daar onderdeel van, maar ook zeker even uitrusten op het strand, o.a. met Roo. Uiteraard heb ik ook weer geweldig leuke dingen meegemaakt. Een samba les was daar één van: dat is me één pittig dansje! Ik kan niet zeggen dat ik mijn nieuwe vaardigheden heb getest tijdens de poolparty op zaterdag. Het was m’n eerste poolparty ooit, met een geweldige groep mede-roamers. Waarschijnlijk semi-tevergeefs heeft een Braziliaanse meid me geleerd hoe ik als een ‘pro’ moest dansen (veel heupwerk). Hoe dan ook heb ik een geweldige tijd gehad, dansend in het water, met m’n roamers en tussen de Brazilianen. En het fijne is dat het typisch Nederlandse ‘doe nou maar normaal, dan doe je al gek genoeg’, hier niet aan de orde was…

This week it was easier not to get caught up in all the fun activities that everyone was doing. So I definitly got some more rest and better sleep at night, but I also went chilling on the beach with Roo a.o. Of course I also collected some new experiences like taking a samba class. Those are some pretty hard steps to learn! Can’t say that I’ve put my new skills to good use during the pool party on Saturday though. It was my first pool party ever, with an amazing group of fellow roamers. I got a private dance lesson by a Brazilian girl in ‘how to dance like a Brazilian pro’ (a lot of hip work), however, I think that that mission has probably failed. Either way, I had a great time, dancing in the pool, with roamers and locals. And the best thing is that the typical Dutch attitude of ‘act like a normal person and you’ll acting be crazy enough’, wasn’t applicable in this situation at all…

One thought on “Week #2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s