Week #4

Naar hogere sferen | High altitude adventures

Nieuwe ronden, nieuwe kansen, nieuwe uitdagingen en nieuwe ervaringen. Na drie weken Brazilië zitten we vanaf deze week in Bogotá, Colombia. De verandering is enorm, van een warm Braziliaans eiland klimaat op zee niveau naar een regenachtige grote stad op 2640 meter hoogte.

A new city, with new opportunities, new challenges and new experiences. After three weeks of Brazil we are now located in Bogotá, Colombia. It is a pretty big change of scenery from a hot Brazilian island climate at sea level to a rainy city at an altitude of 2640 meter.

Werk | Work

Deze maand in Bogotá is voor mij de grootste uitdaging qua werk. Met 6 uur tijdsverschil moet ik heel vroeg opstaan om nog een aantal Nederlandse kantooruren mee te pakken. Aangezien ik een belangrijke deadline had die gepaard ging met wat uitdagingen, begonnen enkele werkdagen om 3 uur ’s nachts. Alles om goede kwaliteit en service te blijven waarborgen. Normaliter ben ik echter elke dag om 6 uur ’s ochtend op kantoor. Mede roamer Amy, CFO bij Search Wizards, begint om 7 uur en samen hebben we een vroege koffiepauze om toch maar optimaal te genieten van de Colombiaanse koffie.

When it comes to work hours, this month in Bogotá will be most challenging for me. With a time difference of 6hrs, I have to get up pretty early in order to work during Dutch office hours. Due to an important deadline some of my work days started at 3am. Maintaining a high service standard. Normally I’m at the office at 6am every morning. Fellow roamer Amy, CFO at Search Wizards, accompanies me at 7am. Together we have a coffee break every morning to really enjoy the Colombian coffee.

 

Gezondheid | Health

Waar ik erg naar uitgekeken had was de mogelijkheid om weer te gaan kickboksen. In de grote stad Bogotá zijn er meerdere clubs waar dat kan en ik heb degene gevonden die bij mij past: Fight Club Bogotá, een club met enthousiaste sporters op diverse niveaus die met respect met elkaar omgaan, begeleid door een goede trainer. Samen met mede-roamer Nick onderga ik op maandag, woensdag en vrijdag trainingen van gemiddeld 2 uur. Uiteraard heb ik ook nog m’n hardloopschoenen aangehad en kon ik tijdens een 5,5km loopje ervaren hoe het is om op hoogte te trainen. Het voordeel van Bogotá is dat ze ‘autovrije zondag’ hebben, oftewel Ciclovia. Een deel van de stad is afgesloten voor auto’s en de inwoners kunnen dan vrij fietsen, hardlopen en skaten.

I was really looking forward to be able to go kickboxing again. In a big city like Bogotá there are several gyms for this and I’ve found the one that suits me best: Fight Club Bogotá, a club with enthusiastic people who work out together with respect and are trained by a good sensei. Together with fellow roamer Nick I endure 2hrs workouts on average on Monday’s, Wednesday’s and Friday’s. Of course I’ve also put on my running shoes and tried a short 5,5km high altitude run. A fun thing about Bogotá is that they have Ciclovia i.e. car free Sunday. A part of the city is closed off for cars, offering the Bogotians the opportunity to cycle, skate and run.

 

De stad | The city

Waar graffiti in Nederland verboden is, wordt het in Bogotá juist gesubsidieerd. Onder begeleiding van een gids heb ik genoten van een graffiti tour door het oude gedeelte van de stad. Prachtige street art met een verhaal die tevens als opknapbeurt dienen voor oude gebouwen.
Een ander ‘hoogtepunt’ van de week was toevallig in gesprek raken met iemand die niet alleen kizomba danst, maar ook les geeft. Hoewel er geen kizomba werd gedraaid, hebben we toch kunnen dansen. Vrijdag was een kizomba workshop, waar ik met Nick en Melissa heen ben gegaan. Helaas voor mij was het een beginnersworkshop, desalniettemin toch nog wat dansjes kunnen doen.

Whereas graffiti is prohibited in The Netherland, it is subsidized in Bogotá. I joined the Bogotá Graffiti Tour through the old part of the city. Beautiful streetart with a message, which also served as a makeover for old buildings.
Another ‘highlight’ of the week was having a random conversation with someone who not only dances kizomba, but is also a dance instructor. Eventhough no kizomba music was played that night, we did get to dance. Later on that week there was a kizomba workshop in town. I went there with Nick and Melissa. Unfortunately for me it was a beginners workshop, however I did get to dance a bit.

 

Reflectie | Reflection

Tijdens de reis naar Bogotá ben ik ziek geworden en de wisseling van het klimaat zorgde ervoor dat ik behoorlijk verkouden werd. Dit in combinatie met het vroeg opstaan voor werk, was niet bevorderlijk voor m’n gezondheid. Ik realiseerde me dat het hele We Roam programma een mega ervaring is, maar dat we niet moeten onderschatten dat we behoorlijk veel van onszelf vragen, zowel fysiek als mentaal. Een hele flexibele houding, gecombineerd met genoeg slaap, goede voeding en beweging is noodzakelijk om daarnaast ook nog te kunnen genieten van alle uitstapjes, feestjes en ervaringen die we hier kunnen opdoen.

During the traveling day to Bogotá I got sick, and the change in climate caused a pretty bad cold. Additionally, getting up early every morning for work was putting extra pressure on my physical condition. I realized that the whole We Roam program is a an amazing experience, but we shouldn’t underestimate that we demand a lot from ourselves, both physically and mentally. You have to be flexible and adaptive, make sure you get enough sleep, eat healthy and workout in order to also be able to enjoy all the trips, parties and other experiences that this trip offers.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s