Week #5

Bedrijvig in Bogotá | Busy in Bogotá

De tweede week in Bogotá, een stad met heel veel verkeer en dus ook veel uitstoot. Maar ook een stad met geweldige restaurants en cafés waar ze de beste koffie en maaltijden verzorgen, én welke gelijktijdig als perfect alternatief kantoor kunnen fungeren.

Second week in Bogotá, a city with a lot of traffic and hence a lot of pollution. It is also a city with amazing restaurants and coffee shops where they serve the best coffee and meals, and which at the same time can also be a perfect alternative office location.

Werk | Work

Hoewel we al een tijdje naast elkaar zitten op kantoor en hier en daar wat informatie hebben uitgewisseld over onze werkzaamheden, is voor vele nog onduidelijk wat andere roamers nou precies doen qua werk. Vandaar dat We Roam een sessie had georganiseerd waarin we middels een korte pitch vertelden waar we exact ons geld mee verdienen. Mr. Gibbs pitchte onder andere zijn startup idee. Bij toeval ben ik een innovatiefonds tegengekomen die dergelijk projecten wil subsidiëren. Eén en één maakt twee. To be continued…

Although we’ve been working side by side for quite a while and have exchanged some information about our work, we did not fully know what the other roamers were doing for a living exactly. Hence We Roam organized a get together where we could pitch out work and/or company to the group. Mr. Gibbs pitched his startup idea. Coincidentally I stumbled upon an innovation fund that wants to financially support these kind of projects. So we’ll have a look into that, to be continued…

Gezondheid | Health

Op de berg is een klooster gevestigd, genaamd Monserrate. De weg er naar toe is ook wel omschreven door mede-roamers als ‘the stairway to hell’, omdat het een hele stijle klim is naar de top op 3.152m. Eenmaal boven is het zeker geen hel, het uitzicht is adembenemend.
Verder was het überhaupt een sportieve week met drie keer kickboksen, een hike en een 10km loop op zondag. Omdat ik dit keer verder wilde rennen, kwam ik in een winkelgebied terecht waar ik zowaar een aantal klappende fans had. Ik ging spontaan sneller rennen.

On top of one of the mountains there is a called Monserrate. The way to get there is described by some of my fellow roamers as ‘the stairway to hell’. This is because it is a very tough climb to the top at 3.152m. Once you get to the top though, it is definitely not hell anymore, because the view is breathtaking.
All together it was a week with a lot of workouts: three times kickboxing, a hike and a 10k run on Sunday. Because I wanted to run a bit further this time, I ended up in a shopping area where I was supported by some random cheering people. Definitely made me run after all of a sudden.

Reflectie | Reflection

Hoe kijken wij naar de wereld en hoe kijken anderen daar naar? Musea bieden inzicht in hoe men hun wereld zag in verschillende tijden en hoe deze visie tot uiting werd gebracht door schilders, fotografen, beeldhouders en andere artiesten. Dit is één van de redenen waarom ik ervan geniet om rond te struinen in een museum. Deze week ben ik naar de Museo de Arte del Banco de la República geweest, een verzameling van diverse musea waar onder andere vele werken van de Colombiaanse artiest Botero werden getoond (zie fotocollage).
Op zondag ben ik samen met Rachel cultuur wezen snuiven op een lokale markt waar we heel veel authentieke sieraden, sjaals en andere producten op de kop hebben getikt als perfecte aandenkens aan onze tijd hier.

How do we see the world and how are others looking at it? Museums offer a look into how the world is seen in different times and how this outlook was portrayed by painters, photographers, sculptors and other artists. This is one of the reasons why I enjoy just walking around in a museum. This week I went to the Museo de Arte del Banco de la República. This is a group of museums where, amongst others, a lot of the work of the Colombian artist Botero was shown (see the photo collage).
On Sunday Rachel and I went to a local market to enjoy some Colombian culture. As shopping partners in crime, we’ve purchased a lot of authentic jewelery, scarfs and other products as little memory tokens of our trip.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s