Week #6

Op avontuur in Colombia | Exploring Colombia

We zijn alweer halverwege de maand in Colombia, tijd om eens verder te kijken dan de stad Bogota. Zowel een uitstapje naar watervallen net buiten de stad, als een volgepland weekendje weg naar Medellin stond op de planning.

We are already half way through our month in Colombia, about time to explore the rest of this country. A little trip to waterfalls just outside of Bogota and a busy weekend trip to Medellin was planned for this week.

Werk | Work

Uiteraard gaat het werk gewoon door en zodoende was ik dagelijks weer te vinden op het AtomHouse kantoor, zowel in Bogota als in Medellin. De verschillen tussen de twee kantoorlocaties komen overeen met de stad waarin ze zich bevinden. AtomHouse in Bogota is een koel kantoor, met grijze muren en witte belettering afgewisseld met wat kunst, wat overeenkomt met de grauwe en zakelijke stad. AtomHouse in Medellin is ruim, wit, met binnenplaatsen, veranda’s en veel planten en graffitikunst, wat overeenkomt met de zonnige jungle stad met prachtige straatkunst.

No matter what happens, the show must go on. Hence, I was at the AtomHouse office every day, both in Bogota and in Medellin. The differences between the two office locations were similar to the differences between the cities. AtomHouse Bogota is literally a cool office with grey walls, white words and some art, which coincides with this grey business capital. AtomHouse Medellin is spacious, white, with courtyards, porches and a lot of plants and graffiti art, which coincides with the sunny jungle city with beautiful street art.

Gezondheid | Health

Deze week ben ik vier dagen niet in Bogota geweest. Op woensdag gingen we hiken naar prachtige watervallen genaamd La Chorrera. In het weekend waren we in Medellin, een stad met heel veel groen en een verborgen nationaal park. De weg daar naartoe was via 20 minuten trip in een kabelwagen over de buitenwijken van Medellin. Een andere uitstapje was naar Guatape, een regio met een enorme verdwaalde rots en kunstmatige meren wegens een hydro-elektrische installatie voor energieopwekking. Het was een verademing om in lagergelegen gebieden te zijn, met meer zonlicht en meer natuur. Het deed me realiseren hoeveel energie het me kost om me aan te passen aan het klimaat in Bogota.

This week I’ve spent four days outside of Bogota. Wednesday, we went hiking to the La Chorerra waterfalls, which were beautiful. The weekend we spent in Medellin, a city with a lot of green and a hidden national park over the hill. The ride to this park was done by cable car over the slums of Medellin. We did another side trip to Guatape, which has a random rock and artificial lakes due to a hydro electric plant. It was literally a breath of fresh air to stay at a lower altitude, with more sun and a greener environment. It made me realize how much energy it costs to adapt to the climate in Bogota.

Reflectie | Reflection

Je weet niet wat je mist als je het alternatief nog niet hebt ervaren. Het weer in Bogota lijkt veel op dat van Nederland, wat mij maar al te goed bekend is. Ik had niet door dat dit grauwe klimaat in combinatie met de hoogte en de smog toch een behoorlijke impact had op mijn fysieke en mentale gesteldheid. De twee uitstapjes naar lagergelegen en natuurrijke omgevingen waren een wereld van verschil dat onbewust zeer welkom was.

You don’t know what you’re missing if you haven’t experienced the alternative. The weather in Bogota is very much alike to the weather in Holland, which I know all too well. I didn’t realize that this grey climate at this altitude with a lot of smog had such an impact on both my physicial and mental wellbeing. The two trips to cities and villages at a lower altitude and with a lot of nature were subconsciously a very welcome alternation to the Bogotian city lifestyle.

One thought on “Week #6

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s