Week #9

Verwonderd in Marokko | Amazed by Morocco

Ons nieuwe avontuur in Marokko is van start gegaan. Met acht meiden woon ik deze maand in een Riad in het midden van de medina/markt van Rabat. Ik ben oprecht verwonderd door dit prachtige land en gastvrijheid van de eigenaren van ons kantoor 7ay en de inwoners van Rabat.

Our newest adventure in Morocco has started. This months I’m living with eight girls in a Riad in the middle of the medina/market of Rabat is awesome. I am genuinely amazed by this beautiful country and the hospitality of the owners of the coworking space 7ay and the locals of Rabat.

Werk | Work

Ons kantoor in Rabat is een eclectische mix van kunst, kantoor- en lounge meubilair, schommels en een ware Berber tent op het dak. Drie keer raden waar ik mijn plekje heb gevonden… Het pand, genaamd 7ay, is een flex-werkplek waar diverse ondernemingen in gevestigd zijn. Deze bedrijven richten zich op sociaal, cultureel en duurzaam ondernemerschap. En tussen de bedrijvigheid door doen we wat yoga in het zonnetje op het dak, luisteren we naar de verhalen van onze mede-ondernemers of genieten we van een gezamenlijke lunch. Ik heb niks te klagen hier.

Our office in Rabat is an eclectic mix of art, office and lounge furniture, swings and an authentic Berber tent on the rooftop. Take a guess where I’ve found my spot… As usual, we are located in a co-workingspace, and the other companies that are based here in 7ay, are focused on social, cultural and sustainable entrepreneurship. When we’re not working, we are doing some yoga on the rooftop, we’re listening to the story of one of the entrepreneurs, or we enjoy a lovely Moroccan lunch together. I could get used to this.

Gezondheid | Health

Ik had dus verwacht dat ik super krachten zou hebben na mijn hoogtetraining in Colombia, maar dat valt tegen. Wel hebben we een goede sportschool gevonden waar onder andere kickboksen wordt gegeven. Inmiddels hebben Nick en ik meerdere slachtoffers gevonden en doen ook Logan, Dasha, Doug, Brittany, Krystal en Amy mee. Oftewel, we zijn een We Roam Fight Club gestart. We hebben het getroffen met een zeer goede trainer, een voormalig kampioen van Marokko. Ik kan dus weer heerlijk genieten van spierpijn en blauwe plekken.

So, I expected to have super powers after my altitude training in Colombia, but I guess that was wishful thinking. We found a great gym for kickboxing here in Rabat. By now, Nick and I have charted some roamers to join us. Our We Roam Fight Club now exists of Logan, Dasha, Doug, Brittany, Krystal and Amy. The instructor is pretty amazing, being a former champion of Morocco. I am enjoying once again very sore muscles and serious bruises.

Reflectie | Reflection

Dit weekend mocht ik mijn We Roam avontuur delen met m’n Zaanse vriendin Ellen die me kwam opzoeken vanuit Nederland. Ik ken Ellen ondertussen bijna 20 jaar en het was erg leuk om m’n ‘oude’ vriendin voor te stellen aan mijn nieuwe vrienden. Binnenkort gaat zij haar eigen avontuur beginnen in Aruba, dus ze kon nu mooi bij mij een kijkje in de keuken nemen. Met een groep van 10 man zijn we naar Marrakech gegaan. Helaas moest ik werken i.v.m. een deadline, maar zo flexibel en sociaal als dat Ellen is, kon ze prima met mijn mede-roamers de stad ontdekken. Het was super gezellig dat ze er was en dat ik weer heerlijk in het Nederlands heb kunnen roddelen (alleen maar over goede dingen, geen zorgen).

This weekend I got to share my We Roam adventure with my Dutch friend Ellen. I have known her for about 20 years now, so it was fun to introduce my ‘old’ friend to all my new friends. Ellen will start her own adventure in Aruba this summer, here in Morocco she could take a sneak peak of what that will be like. We went to Marrakech with a group of 10 people. Unfortunately I had to work, but as flexible and social as Ellen is, she was fine with hanging out and exploring the city with my fellow roamers. It was a lot of fun having her here and being able to gossip in Dutch again (only good things, I promise).

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s