Week #12

Ik wil nog niet weg | Not ready to leave yet

Ondertussen zijn we al weer aangekomen bij de laatste week in Marokko, de tijd is serieus voorbij gevlogen. Ik wil nog niet weg!

By now it already is the last week in Morocco, time serious flew by. I’m not ready to leave yet!

Werk | Work

Van de groep ben ik degene die trouw elke dag naar kantoor komt, bijna typerend als iemand met een 9 tot 5 mentaliteit. Deze week is onze Koning echter 50 jaar geworden en uiteraard moet dat gevierd worden. Zodoende had ik mezelf een semi-vrije dag gegund. M’n telefoon stond echter bijna roodgloeiend door de berichten van roamers die mij misten op kantoor. Zodoende ben ik in de middag braaf naar kantoor gegaan, maar dan wel met de livestream van het SLAM Koningsdag feestje op vol volume aan vanaf m’n laptop.

Of all the people in the group, I’m the one who comes to the office every day like I have a true 9 tot 5 mentality. This week our King turned 50 and that of course should be celebrated. This is why I let myself have a semi day off. However, my fellow roamers got very worried when I wasn’t at the office. Hence I went to the office in the afternoon, but I did put on the SLAM Kingsdag party live stream on for everyone to enjoy.

Gezondheid | Health

Mijn tijd in Marokko heb ik afgesloten met veel slaaptekort, wat natuurlijk mijn voornemen voor een gezondere levensstijl enorm tegenspreekt. Een sociaal leven is echter ook belangrijk voor de mens. Zowel donderdag als vrijdag heb ik mogen genieten van het sociale uitgaansleven in Rabat met zowel de roamers als met vrienden van kickboksen. Omdat we zondag al om 5 uur in de ochtend moesten vertrekken naar het vliegveld, heb ik ook mijn zaterdagnacht gebruik om nog zoveel mogelijk te kunnen genieten van dit prachtige land met geweldige mensen. Je kunt je voorstellen dat ik zondag dus om 19:00 al in bed lag en vervolgens 12 uur heb geslapen.

I definitely tried to make the most out of my last few days in Morocco and worked on a serious sleep deficit (which totally goes against my resolution to maintain a healthy lifestyle). A social life is also very important though. Both Thursday and Friday I’ve enjoyed the nightlife of Rabat with both roamers and friends from the gym. Because we had to leave to the airport at 5am on Sunday, I also used Saturday night to enjoy my last hours in this beautiful country with amazing people. You can imagine that I didn’t make it past 19:00 on Sunday before I crashed and slept for 12 hours.

Reflectie | Reflection

De oprichters van het flexkantoor 7ay waar we werkten, Hassan en Ilham, investeren hun tijd en energie in het opbouwen en stimuleren van een gemeenschap van creatieve geesten die vrij zijn om hun politieke, creatieve en ondernemende ideeën te ontwikkelen. Hoewel ze aangeven dat er nog veel moet gebeuren in Marokko om deze vrijheid te realiseren en benutten, hebben ze er volledig vertrouwen in dat het mogelijk is. Hun energie en positiviteit is bewonderenswaardig en het was een voorrecht om deel uit te mogen maken van hun gemeenschap en ik weet dat ik altijd een plek heb om naar terug te komen in Marokko.

The founders of the coworkingspace 7ay, Hassan and Ilham, put their time and energy into building and stimulating a community of creative minds who are free to develop their political, creative and entrepreneurial ideas. Although they note that there still has to happen a lot in Morocco to realize this freedom of mind and practice, they are fully confident that it is possible. Their energy and positive mindset is truly admirable and it was an honor to be part of their community last month. I know that I will always have a place to go back to when in Morocco.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s