Week #13

Terug op mijn continent | Back to my continent

Ik had niet door dat ik Europa gemist had totdat ik in Barcelona aankwam. Kennelijk raak je toch gewend aan structuur, goede infrastructuur en de veelzijdigheid aan Europese culturen.

I did not realize that I’ve missed Europe until I arrived in Barcelona. Apparently you do get used to structure, good infrastructure and the wide variety of European cultures.

Werk | Work

Een nieuw kantoor, ditmaal voorzien van een balkon met uitzicht op La Sagrada Familia. Om toegang te krijgen tot dit kantoor moesten we onze vingerafdruk afstaan, wat uiteraard niet mijn voorkeur heeft. Net zoals dat ik niet zomaar mijn paspoort afgeef voor een kopie daarvan. Identiteitsdiefstal is niet geheel ongebruikelijk, maar het lijkt erop alsof ik de enige roamer ben die zich daar bewust van is en er rekening mee houdt.

Het voordeel van terug zijn in Europa is dat mijn klantenkring ook dichterbij is. Eén klant was zelfs in Barcelona deze week, een goede reden om af te spreken. Een soort van ‘niet omdat het moet, maar omdat het kan’ verhaal.

A new office, this time with a balcony from which one can enjoy the view of La Sagrada Familia. In order to get access to this office, we had to have our fingerprints registered. I’m not a big fan of this. Just like I wouldn’t give my passport to someone to take a photocopy of it. Identity theft is not uncommon, but it looks like I’m the only roamer who’s aware of this and takes in into account.

One of the advantages of being back in Europe is that my clients are closer by. One of them had to visit Barcelona this week, so that was a good chance to meet up again. Not because we necesarily had to, but because we could.

Gezondheid | Health

Na mijn eerste week in Barcelona ben ik naar Ibiza gegaan om daar Sara te bezoeken. Zij is het type vriendin waarbij het niet uitmaakt hoe lang we elkaar niet spreken of zien, de vriendschap houdt toch wel stand. Dit is vrij handig aangezien we nog nooit in hetzelfde land hebben gewoond. Omdat ik bij haar logeerde paste ik me aan wat betreft haar veganistische dieet. Ik moet zeggen dat dit me heel erg goed is bevallen. Ondanks dat ik moe was (het zal ook eens niet anders), had ik veel meer energie dan voorheen. Zodoende heb ik ervoor gekozen om dit dieet een paar maanden uit te proberen, ik moet alleen nog uitzoeken hoe ik ervoor ga zorgen dat ik voldoende proteïnen binnen krijg om niet te veel spieren kwijt te raken.

After my first week in Barcelona I went to Ibiza for the weekend to visit Sara. We have the kind of friendship where you can be out of touch for a while, but still be good friends. Which comes in handy because we’ve never lived in the same country. Because I’ve stayed at here place I adjusted to her vegan lifestyle, and I have to say that I liked it a lot. Even though I was tired (as I always am), I had way more energy than before. That’s why I’ve decided to switch to this diet for at least a couple of months. I just need to research how to make sure to get enough protein in order not to lose too much muscles.

Reflectie | Reflection

Je weet pas wat je mist totdat je het niet meer hebt. Een nieuwe stad betekent weer een nieuwe zoektocht naar een goede gym om te kickboksen en een goede plek om salsa te dansen. Vooral structuur in het sporten zorgt voor een mate van stabiliteit die ik nodig heb tijdens deze super gave, maar zeer onstabiele trip. Vorige maand had ik geluk met de beste gym en coach tot nu toe, deze maand blijkt het een grotere uitdaging. Ik ben naar twee gyms geweest waarvan de ene nog in een verbouwing zat en de andere coach me totaal niet aansprak. Gelukkig heb ik wel een plek gevonden om te dansen en dat is na ruim drie maanden toch een zeer welkome verademing.

You don’t know what you miss until it’s gone. A new city means that we have to find a good gym for kickboxing again and a nice place to dance salsa and such. I’ve noticed that I especially need to have a good gym to get a sense of stability while doing this amazing trip that lacks stability. Last month I was very lucky with a great gym and even better coach, this month it’s a bigger challenge. So far I’ve visted two gyms of which I liked neither, because one was still under construction and the other one did not have my kind of coach. Luckily I did find plenty of places for dancing and that has been a very welcome change after three months without these options.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s