Week#16

Op reis in en uit Spanje | Traveling through and out of Spain

De laatste week in Barcelona was ik vaker weg dan thuis. Een trip naar Zaragoza, een weekend in Lloret de Mar en aansluitend gelijk door naar Praag.

I was more out than at home during the last week in Barcelona. A trip to Zaragoza, a weekend in Lloret de Mar and from there directly onwards to Prague.

Werk | Work

Het grote voordeel van een zogenaamde ‘digital nomad lifestyle’ is dat het steeds makkelijker wordt om overal en nergens te werken. Deze week moest ik veel reizen, per trein, bus en vliegtuig, en ondertussen klap ik net zo makkelijk overal m’n laptop open om nog wat werk te verrichten.

The biggest advantage of a so called ‘digital nomad lifestyle’ is that it keeps getting easier to work from any location. This week I had to travel a lot, by train, bus and plane, and meanwhile it’s pretty standard to open up my laptop on the road to get some work done.

Gezondheid | Health

Als er een ding kenmerkend is voor mijn familie, dan is het dat wij eigenlijk altijd wel kunnen slapen. Dus als je je ouders gaat bezoeken voor een dagje in Zaragoza, dan is het zeker niet ongebruikelijk dat moeders een dutje gaat doen en dat ik mooi kan aanhaken. Hoewel m’n ouders weten dat ik nu vegan ben, wisten ze niet wat dat concreet inhield. Dus ik zag m’n kans schoon om ze mee te nemen naar een vegetarisch/veganistisch restaurant, genaamd BaoBar, om ze een kijkje in de keuken te laten nemen. Zoals verwacht vonden ze het erg lekker en waren ze verrast door de vele gezonde opties.

If there is something that is typical for my family it’s that we are always able to sleep. So when I visited my parents for a day in Zaragoza, it’s definitely not uncommon that my mom would take a nap and I could simply join her, and so I did. Although my parents know that I’m now vegan, they didn’t know what that actually means. So our get-together was the perfect opportunity for me to introduce them to a vegan meal by going to this adorable veg restaurant called BaoBar. As expected they were blown away by all the healthy and very tasteful options on the menu.

Reflectie | Reflection

Lloret de Mar is zeker geen stad waar ik een vakantie naar toe zou boeken. Toch was ik daar om een Kizomba festival te bezoeken, waar ik al sinds Colombia (i.e. maart) naar uitkeek. Kizomba is voor mij de tegenhanger van kickboksen en het runnen van een bedrijf. Als vrouw zijnde moet je je laten leiden door de man en hiervoor moet je alle controle uit handen geven. Een uitdaging, zeker weten, maar ook enorm relaxed om je ogen te kunnen sluiten in de armen van je danspartner en meegenomen te worden in een muzikale dansflow zonder bestemming.

Lloret de Mar is definitely not a city that I would put on my itinerary. However, I still went there because there was a Kizomba festival that I’ve been looking forward to since Colombia (i.e. March). Kizomba for me a necessity as a balance to all the kickboxing and running a company. As a female dancer you have to give up control and be led by your male counterpart. A challenge for sure, but it’s also so relaxing to be able to close your eyes in the arms of your dance partner and being taken on a musical journey with no destination.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s