Week #17

Praag!!! Al vanaf het begin van de trip keek ik er naar uit om een maand in deze romantisch mooie stad te verblijven en nu is het moment eindelijk daar.

Prague!!! Since the beginning of this trip I was looking forward living and working in this romantically beautiful city for a month and now that time has finally come.

Werk | Work

De laatste maand van mijn eerste vijf maanden roaming gaat in en ik hoop op een fijn kantoor waar ik veel werk gedaan krijg. Een prachtig kantoor is geregeld door We Roam in het hartje van de oude stad. Opero is een moderne co-working space met veel licht en ruimte. Zo lekker Europees zoals ze zijn, en ik kan het weten want ik woon in een soortgelijk land, hebben ze geen rekening gehouden met hoe de tempratuur kan oplopen bij mooi weer. Het is dus vrij warm binnen omdat het prachtig weer is buiten, maar er wordt hard gewerkt aan het zoeken van een oplossing.

Verder hebben de mensen van Opero een toeristische tour door de stad georganiseerd. Ze konden ons heel veel vertellen over de architectuur, de mythes en sages, de parken en bekende mensen die de stad hebben bezocht en nog veel meer trivia.

The last month of my first five months of roaming has started and I’m looking forward to yet another great office in which I can get a lot of work done. As usual, We Roam came through with the perfect spot in the middle of Old Town. Opero is a modern coworking space with a lot of light and space. Typical European as they are, which I recognize as fellow European, they didn’t take into account what nice whether would do to the temperature inside. Hence it’s quite hot inside because the weather is beautiful, however they’re working hard on finding suitable solutions.

This week the people of Opero organized a walking tour through the city. They told and showed us a lot about the architecture, the myths, the parks and all the famous people that visited the city and many more trivia. It was amazing.

Gezondheid | Health

Om er nog maar een schepje bovenop te doen kwam mijn vriendin Rachel met het voorstel om over te stappen op alleen maar rauw voedsel. Het plan is om doordeweeks alleen maar rauw te eten en in het weekend (vanaf vrijdagavond) weer over te stappen op een veganistisch dieet. Poeh, het was me best een uitdaging, maar het zorgde ook voor meer creativiteit bij het klaarmaken van m’n eten. Ik had verwacht dat ik veel minder energie zou hebben om te sporten bij Kosagym (sportschool voor de maand), maar dat viel reuze mee. Sterker nog, ik kreeg de vraag van mijn lieve zus of ik niet toevallig aan zware supplementen zat want het kon toch niet zo zijn dat ik zoveel spiermassa behield terwijl ik vegan en raw vegan ben. Ik kan jullie allemaal geruststellen, ik slik alleen natuurlijke supplementen (mineralen, vit B12 en chlorella).

To spice it up even more, my friend and wifey Rachel suggested that we would try the raw food diet for a while. The plan was to do raw vegan during the week and normal vegan in the weekend (starting on Friday evening). I have to say, it was quite a challenge, but it also made me more creative when it comes to preparing my own food. I expected to have less energy for kickboxing at Kosagym (gym for the month), but it wasn’t so bad. I even got a concerned message from my little sister, asking if I wasn’t taking any heavy supplementary stuff since I’ve retained so much muscles while being vegan and raw vegan. No worries though, I only take natural supplements like minerals, vit B12 and chlorella.

Reflectie | Reflection

Ik heb enorm uitgekeken naar Praag omdat ik enorm kan genieten van de architectuur, de mooie pastelkleurige gebouwen die vredelievend elkaar opvolgen. Wat ik me ook nog kon herinneren van deze stad is de overvloed aan betaalbare klassieke concerten, opera’s en dansvoorstellingen. Deze week zijn we met een groep naar de opera Tosca gegaan, mijn eerste opera ooit die al heel lang op de bucket list stond. Het was prachtig! En het blijft elke keer weer positief verassen hoeveel voldoening kunst een mens kan geven.

I have been wanting to go back to Prague because it’s architecture is so enjoyable, all these pastel coloured building flowing through this city. Another memory of this city is it’s wide and affordable variety of classical music concerts, opera’s and ballets. This week we went to the opera Tosca, which was my first opera ever, something that has been on my bucket list for a while. It was beautiful! Every time I’m positively surprised by the effect art can have on a person.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s