Week #20

Eén van de laatste weken van de maand in Praag, oftewel, de week waarin ik geacclimatiseerd ben en de boel onder controle heb.

One of the last weeks of this month in Prague, which means that I’m fully acclimated and I’ve got everything under control

Werk | Work

Het werken vanuit een café is nu helemaal m’n ding en samen met Sari ben ik vaste klant bij Peter’s Apartment (waar de koeien aan de muur hangen). Deze week ben ik echter ook meermaals op kantoor te vinden. Voor een grote subsidieaanvraag heb ik een mede-roamer ingeschakeld op de opmaak van de diverse documenten uniform te krijgen zodat de gehele subsidieaanvraag aantrekkelijker gepresenteerd kon worden. Ik heb erg van genoten om via een gezamenlijke klus Abby beter te leren kennen.

I’ve got this working from a local café totally down now. Sari and I are regulars at Peter’s apartment (feels like home with pictures of cows on the wall). This week I have also visited the office several times. For a big grant proposal, I’ve asked a fellow roamer to do some editing and designing to make it look more professional. Working together with Abby on this project was a lot of fun and I’m happy that I got to know her better now.

Gezondheid | Health

In onze JzP-wijk hebben we drie dagen in de week een farmers market met lokale groente, specerijen, bloemen, baksels, bier en wijn en nog veel meer. Naast dat de producten favoriet zijn, is de hele sfeer bevorderlijk voor je mentale gesteldheid. Eens in de week wordt er ook een mini-festival georganiseerd, zoals het Latijns-Amerikaanse festival. Zoveel heerlijke gerechten die daar gepresenteerd werden in combinatie met vrolijke salsa en merengue muziek, genieten! Dit tezamen met meerdere goede vegan restaurants maakt Praag en JzP een perfecte stad om in te leven.

We have a farmers market in our JzP hood about three times a week. There’s local vegetables, spices, flowers, cakes, beer, wine and so much more. Besides all the great products, the vibe that it brings with it is so positive and stimulating. Once every week there’s also a mini festival, like the Latin-American festival. There was so much great food presented there, combined with happy salsa and merengue music: really enjoyable. This together with several great vegan restaurants makes Prague and JzP a perfect city to live in.

Reflectie | Reflection

Van mezelf weet ik dat mijn persoonlijkheid meerdere kanten heeft die op verschillende momenten en in verschillende omstandigheden worden belicht. Ik ben zowel degene die op hoge hakken in een zakelijk outfit naar kantoor komt, maar dezelfde avond met bont en blauwe benen uit de dojo loop na een kickboksles. Ik zit ondertussen onder de tatoeages, maar kan net zo goed een ‘meisje meisje’ in een schattig zomerjurkje zijn. Meermaals heb ik gehoord dat ik vrij hard overkom, terwijl ik me ook vaak genoeg een zacht gekookt eitje voel. Het irriteert me mateloos als mensen oordelen, lees veroordelen, zonder het bredere plaatje te kunnen zien. Ook ik maak me daar weleens schuldig aan, maar ik probeer altijd m’n oordelen me niet te laten beperken in mijn omgang met mensen. Had ik dat niet gedaan, dan was ik nooit te weten gekomen dat party girl Abby een goede professional is om mee samen te werken.

I know that there are several sides to my personality that comes to light at different times and in different environments. I’m someone who can dress up for business and comes into the office in high heels, but leaves the gym that same night with bruised legs from a kickboxing class. Nowadays I have several tattoos, some of which are relatively big, but I can also slip into a cute summer dress and be that girly girl. Often I’m told that I come across pretty harsh, but there are plenty of times where I don’t feel strong at all. It annoys me a lot when people judge, in a negative way, without seeing the broader picture. Sometimes I do that myself as well, but I never let me judgements limit me in getting to know a person better of having my perception changed. If that wasn’t the case that I wouldn’t have found out that party girl Abby is great to work with professionally, for example.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s