Week 22-26

Eén maand in Nederland: hoe ga ik al mijn activiteiten proppen in één maand? Een drukte van belang, wat me veel energie en nieuwe inzichten heeft opgeleverd.

I’ve just got one month back in The Netherlands: how am I going to fit my whole schedule in that one month? It was crazy busy, but it brought me new energy and valuable insights.

Werk | Work

Ik kan nauwelijks omschrijven hoe het was om weer naar m’n eigen kantoor te gaan. Enerzijds alsof er niks veranderd was, anderzijds was het een enorme verademing. Uit gewoonte pakte m’n laptop er weer bij, dus de eerste dagen zat ik met drie schermen op m’n bureau, wat ook verwarrend was. Verder heb ik stad en land afgereisd om m’n klanten te zien en hun projecten en subsidies te bespreken. Ik realiseerde me dat ik een zeer belangrijk element van mijn werk heb gemist toen ik op afstand aan het werk was, namelijk sales en netwerken. Zonder deze activiteiten gaat werk als ‘werk’ aanvoelen en haal ik er veel minder energie uit. Dit heeft voor de nodige twijfels gezorgd onderweg, maar terug in Nederland verdwenen die als sneeuw voor de zon.

I can hardly describe what it was like going back to my own office again. On the one hand, it was like nothing had changed, on the other hand it was a huge relief and luxury almost. I was so used to opening my laptop when going to work that the first few days I was working from three screens, which was also kind of confusing. I travelled to the far ends of the lowlands and even to Belgium to visit clients and talk about their projects and government grants. Being back in Holland, I realized that I’ve missed a very important part of my job, that of sales and networking. I need these activities, otherwise my job becomes like ‘work’ which costs way more energy than it’s bringing me. This raised some concerns for me along the way, but coming back to my home country those troubles disappeared instantly.

Gezondheid | Health

Terug naar m’n eigen sportschool en de groep fanaten met wie ik aan kickboksen doe. Het was heel bijzonder om zo’n warm welkom te krijgen bij terugkomst en heerlijk om weer helemaal afgemat te worden. Er is een Nederlands merk dat veganistische proteïne shakes verkoopt en die stond op m’n lijstje om uit te proberen. Na drie shakes was ik gewend aan de smaak van de Orangefit shake en nu kan ik niet meer zonder. Een ander probeersel was om m’n ontbijt te vervangen voor circa 750ml water met citroen en cayenne peper. Dit heb ik zo’n twee weken geprobeerd. Het onderdrukt inderdaad je hongergevoel, maar het gooide mijn spijsvertering helemaal overhoop en zorgde ervoor dat ik langer door bleef eten in de avonden. Ik ben er dus weer vanaf gestapt, maar kan het als detox-drankje zeker aanbevelen.

Back to my own gym and the group of fanatics that I do kickboxing with. It was very special to get such a warm welcome back and it was a great feeling to enjoy the harsh workouts again. There is a Dutch brand that sells vegan protein shakes which I wanted to try for a while. After three shakes I got used to the taste of the Orangefit shake and now I can’t live without it. Another thing that I tried was substituting my breakfast for a 750ml bottle of water mixed with lemon and cayenne pepper. I’ve tried this for two weeks. It does still your hunger, but it also messed up my digestion system and kept me eating until late at night. So, I quit doing this and went back to having breakfast again. However, I can still recommend it as a detox drink.

Reflectie | Reflection

Dit was een perfecte maand. Ik heb veel tijd met m’n familie door kunnen brengen. Samen zijn we naar de promotie uitreiking van m’n jongst en meest briljante zus gegaan. Hiervoor hadden we een hele trip (lees avontuur) gepland naar Norwich. Ook heb ik weer heerlijk met m’n neefje en nichtje kunnen knuffelen. Met m’n vriendin Mandy heb ik een Vegan Food Tour gedaan door Amsterdam. Het was onwijs leuk om Nederland weer opnieuw te ontdekken. Zakelijk gezien kreeg ik meer energie omdat de balans in werkzaamheden weer terug was. Daarnaast mocht ik 10 van roamer vrienden meenemen naar het Welcome to the Future festival. En zo gek als ik dan weer ben, had ik ook m’n salsa schoenen meegenomen zodat ik daarna gelijk door kon naar een dansfeestje. Ik had niet door hoe verwend wij zijn in Nederland met alle salsa/bachata/kizomba-feesten.

Wil je dan niet thuisblijven in plaats van weer twee maanden de hort op gaan? Op dit moment kamp ik met het gevoel dat ik er nog niet klaar voor ben om in Nederland te blijven, maar dat ik het roaming ook niet meer voor een lange tijd zie zitten. Stiekem kijk ik uit naar de dag dat ik weer een eenduidig gevoel heb dat ik wat langer in Nederland wil doorbrengen. Hoe langer je van huis bent, hoe meer je het gaat waarderen. Reizen is prachtig en ik zal het altijd blijven doen, maar hoogstwaarschijnlijk wel wat minder lang aaneengesloten perioden en op een wat relaxtere snelheid.

This was a perfect month. I’ve spent a lot of time with my family. Together we went to the PhD ceremony of my youngest and most brilliant sister. To make this happen we had to plan a trip (rather and adventure) to Norwich. I also got to cuddle and play with my adorable niece and nephew a lot. With my friend Mandy, I did a Vegan Food Tour through Amsterdam. It was so much fun to rediscover Holland again. Business wise I once again enjoyed my work because it was balanced out again. Furthermore, I got to host ten of my roamer friends, who I took to the Welcome to the Future festival. And as crazy as I am, I took my salsa shoes with me to go to a dance party straight after the festival. I did not realize how spoiled we are in Holland with the broad supply in salsa/bachata/kizomba parties.

Wouldn’t you rather stay home instead of traveling again for two months? At this moment I have mixed feelings, on the one hand I don’t want to set up camp in Holland just yet, but I also won’t be able to keep roaming for a long time anymore. Secretly I’m looking forward to the day where I have a strong feeling of going back home to stay. The longer you’re away from home, the more you’ll appreciate it. Traveling is amazing, and I will definitely keep doing that, but most probably I won’t go away for longer periods (like five months) and I would slower my pace.

 

One thought on “Week 22-26

  1. Mooie reflectie op je leven en de plussen en minnen van jouw moedige besluit om dit te doen lydia.

    Super verhaal blij ff dicht bij jezelf en geniet ook van de twijfels die je voelt.

    Groetjes pieter

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s