Week #28

Week twee in Kroatië waar het weer warm is; de zee zout is; en de vibe zeer relaxed is.

Week two in Croatia, whether the weather is warm, the sea is salt and the vibe more than relaxing.

Werk | Work

Al een maand was ik bezig om een grote opdracht rond te krijgen. Vanaf het begin was dit een uitdaging omdat het zomerseizoen ervoor zorgde dat er elke week wel een projectpartner of een adviseur van de overheid op vakantie was, wat uiteraard een vertraging opleverde in de communicatie. De steeds groter wordende tijdsdruk zorgde voor gemengde gevoelens. Natuurlijk wil ik de opdracht en daar zal ik altijd m’n best voor doen. Maar het zou ook betekenen dat ik mezelf kon opsluiten in het kantoor. Helaas heeft de tijdsdruk er bij de klant toe geleid dat de opdracht wordt uitgesteld. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet, en ik heb hierdoor meer tijd om te genieten van Kroatië en de gasten die mij komen bezoeken.

I have been working on closing a big deal for about a month. From the start it was going to be a challenge to finalize this deal due to summer season. Both project partners and government advisors would be on holiday leave, which made communication slow. As time pressure kept growing, I started to get mixed feeling about this deal. Of course I wanted it and work my ass of for it, but it would also have meant that I would lock myself up in the office to get it done. Unfortunately, the time issue made the client postpone the deal. But, we’ll make it happen in the future and in the meantime I can enjoy Croatia and I’ll have time for my guests.

Gezondheid | Health

Eindelijk woon ik samen met m’n vegan wifey Rachel. Hoewel we op verschillende tijden werken, zijn onze schema’s in perfecte synergie. In de ochtend werk ik en is Rachel aan het hardlopen, zwemmen en de zon aan het groeten. Elke dag maken we uitgebreide veganistische lunches in ons relaxte appartement. En onder het mom van delen is vermenigvuldigen, nodigen we meermaals roamers uit om mee te komen lunchen. Vervolgens gaan we samen weer werken. Rachel tot laat en ik tot begin van de avond tot ik de sportschool in duik.

Finally, I’m living together with my vegan wifey Rachel. Although are work hours are different, our schedules are in perfect synergy. In the mornings, I work and Rachel is running, swimming and greeting the sun. Every day we make the best vegan lunches in our beautiful apartment. Because sharing is caring, we frequently invite other roamers to have lunch with us. After this, we get back to work. Rachel until and beyond midnight, and I work till I head to the gym in the early evenings.

Reflectie | Reflection

Deze week zijn mijn ouders 33 jaar getrouwd. Gelukkig getrouwd. Toen ik jong was, dacht ik dat de relatie die mijn ouders hadden de norm was. De werkelijkheid bleek echter ten opzichte van dat beeld anders te zijn. Mijn ouders zijn verre van de norm, ze zijn de uitzondering. Het is ongelofelijk hoe twee individuen verliefd zijn geworden, een partnerschip hebben opgebouwd, ouders zijn geworden, individueel en afzonderlijk zijn gegroeid als personen en professionals en gelijktijdig als stel steeds dieper gaande wortels schieten waardoor ze nog verder kunnen groeien. En ik vind het prachtig dat ik me nog steeds af en toe schaam voor m’n ouders wanneer ze zich gedragen als een stel verliefde pubers.

This week my parents are celebrating their 33rd wedding anniversary. An anniversary of a happy marriage. When I was young, I always thought that the relationship my parents have was the standard. However, in reality that was totally not the case. My parents are the exception to the rule. It is remarkable that two people fell in love, built a partnership, became parents, grew separately as individuals and professionals but at the same time also grew deep roots as a couple which enabled them to grow even further. And I love how sometimes they are still able to embarrass me when they act like newlyweds.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s