Week #30

De week waarin m’n jongste en slimste zus, doctor Lisanne, mij kwam opzoeken.

The one week in which my youngest and brightest sister, doctor Lisanne, came to visit me.

Werk | Work

Deze week heb ik weinig gewerkt en daar was ik ook wel even aan toe. Uiteraard ging mijn laptop overal mee naar toe, en heb ik elke dag wel een aantal zinnen getypt, maar verder heb ik vooral genoten van m’n tijd met zuslief.

This week I didn’t work a lot, which was nice. Obviously my laptop never left my side and I checked into work every day. But other than that, I just enjoyed my time with my sissy.

Gezondheid | Health

Zodra Lies in Kroatië was geland gaf ze al aan dat ze toe was aan een relaxte zon-vakantie. Hoewel we geen grote zonaanbidders zijn, is het wel fijn om zo nu en dan te kunnen relaxen en een paar zonnestralen mee te kunnen pakken. Wat ook altijd fijn is aan mijn familie, is dat we allemaal grannies zijn. Oftewel, er is geen behoefte aan propvolle dagen met toeristische activiteiten, gevolgd door een uitgebreid diner en een avondje stappen. Wij doen lekker rustig aan, doen nog een dutje tussendoor en gaan bijtijds naar bed. Helaas had ik dit wel even nodig aangezien ik niet helemaal 100% was. Gelukkig kreeg ik alle begrip van Lies, die, wederom helaas, als geen ander weet hoe het is om je niet goed te voelen

As soon as my sis landed in Croatia, she told me that she needed a chill sun vacay. Even though we’re not big into tanning, it is nice to catch some sun every now and then and just relax. My family is very good at this, as we are all true grannies. So, there is no need for a full schedule of touristic adventures, followed by a big dinner and a night of partying. We like to take it easy, take a nap and go to bed early. Unfortunately I needed this as I was feeling a bit under the weather. Luckily this wasn’t a problem for my sis as she unfortunately knows what it’s like not to feel well.

Reflectie | Reflection

Deze week kreeg ik een les in “Beauty is in the eye of the beholder” en “Know thyself”. Samen met Lies ben ik naar het eiland Korcula geweest, vanuit daar hadden we een dagtripje gepland naar het nationale park Mljet waar twee grote zoutwatermeren zijn. De foto’s zagen er prachtig uit, die van ons ook, maar wat is nou zo bijzonder aan zoutwatermeren? Ik had al ontdekt dat eilanden mijn hart niet sneller doen kloppen en dat ik geen waterpersoon ben. Het nationale park viel wat dat betreft tegen (op de leuke stroomversnelling na). Ik kon zien dat het prachtig was, maar ik werd er niet persé warm van. Toch heb ik me prima vermaakt, want ik was samen met Lies. Uiteindelijk hebben we een super schattig restaurantje gevonden waar we heerlijk hebben gegeten en hebben genoten van het uitzicht.

This week I got a lesson in “Beauty is in the eye of the beholder” and “Know thyself”. We went to the island Korcula and from there we planned a daytrip to the national parc of Mljet that has two big salt water lakes. The pictures looked beautiful, and so this our pictures of it, but why were those lakes really special? Of course, salt water lakes aren’t common, but as I’m not really an island person since I don’t like water all that much, was this trip really meant for me? I saw that it was beautiful, but it didn’t make my heart beat any faster (except for the little water current, that was quite fun). Nevertheless, I’ve enjoyed our trip, because I did it with Lisanne. We found a cute restaurant where we had a great meal and enjoyed the view while we worked and read.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s