Week #31

BLOG wk#30

De vijfde en laatste week in Split. Een heerlijke zomermaand vol avonturen en met de gebruikelijke ups-and-downs.

The fifth and last week in Split. A lovely summer month full of adventures and with its usual ups and downs.

Werk | Work

Zoals gewoonlijk wordt het steeds rustiger op kantoor. Veel roamers zijn de hort op naar één, twee of drie van de prachtige eilanden die hier voor de kust liggen. Aangezien dit kantoor mij goed bevalt, breng ik er behoorlijk wat tijd door. En altijd op dezelfde plek. Hoe zeer ik ook van afwisseling houd, ik ben wel zo’n nerd dat ik voor mij de beste plek in het kantoor uitzoek en me daar installeer voor de rest van de maand.

As usual, the office space is getting more and more quiet. Especially this month a lot of roamers are out visiting one, two or three of the amazing islands that are so close to shore. Since I like this office, I’m there nearly every day. You can always find me at the same spot. As much as I like to switch things up, I’m also the kind of nerd that finds the best spot for her and sticks to that for the rest of the month.

Gezondheid | Health

Had ik al verteld dat het niet eerlijk is hoe fit de Kroaten zijn? Bij deze. Aangezien er één grote zomerstop heerst qua sporten, begeef ik me zo’n 5 tot 6 keer per week naar de sportschool. Mijn routine begint altijd met een 5 km loopje op de loopband (gaap) en daarna wat stretching. Niet omdat kan, maar omdat het moet. Vervolgens begeef ik me naar het gedeelte waar men met gewichten aan spelen is. Ongeveer 80% van de mannen hier is bovengemiddeld gespierd en droog. De vrouwen hebben een perfect slank afgetraind figuur. Maar toen ik meid vroeg hoeveel gewicht zij op een legpress deed, gaf ze als antwoord 30kg. Ze had billen alsof ze minimaal 80kg wegdrukt. Kom ik daar met m’n goede gedrag dat ik 100kg wegdruk, maar er zeker niet zulke perfecte billen zoals haar had. Het leven is niet eerlijk, maar dat is zeker niet iets wat je zou moeten tegenhouden om je doel te bereiken voor jezelf.

Have I mentioned before that the Croats are super fit and that it’s not fair? Because most people work in tourism during summer, kickboxing classes have become very irregular, and so I can be found at the gym almost every day of the week. My routine starts off with running 5k and some stretching. Not because I’m flexible, but because I’m not. After this, I start pumping some iron. About 80% of the men is huge and almost all women have a nice fit and toned body. I was only slightly intimidated by this, until I saw that the women aren’t actually lifting heavy weights. Life isn’t fair like that, but that won’t ever stop me from setting my personal goals and achieving them.

Reflectie | Reflection

Elke maand weer wacht ik op die week dat je het leven in die nieuwe stad onder de knie hebt. De week waarin het geen energie kost om op straat rond te lopen omdat je de weg inmiddels kent. De week waarin je niet meer die angst hebt om iets te missen qua excursie of een ander uitje of afspraak binnen de groep. De week waarin alles gewoon soepel verloopt. De week voor de laatste week waarin je weer van alles en nog wat gaat proppen om toch nog maar het meeste uit de maand te kunnen halen, terwijl je je alweer aan het inlezen hebt in de volgende locatie.

Every month I’m looking forward to the week in which I got the hang of the life in the new city. The week in which it doesn’t cost any energy to walk anywhere, because you know the way. The week in which you’re not experiencing any FOMO (fear of missing out) because other roamers are out exploring. The week in which everything goes smoothly. The week before the last week in which you’re getting hectic again to see and do everything you still wanted to in this city, while you’re already reading into your next destination. I love that week.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s