Week #34

Net weer terug in Belgrado en dan al weer je lieve vriendin Khadija uit Nederland mogen ontvangen. Het is altijd erg leuk om mijn nomadische leven met het thuisfront te mogen delen. Ik weet dat dit leven niet voor iedereen is en ik ben heel blij dat ik wel mensen al in mijn leven had die mijn keuzes steunen en aanmoedigen.

Just got back in time to Belgrade to welcome my dear friend Khadija from Holland. It’s always fun to share my nomadic life with people from back home. I know that this lifestyle is not for everyone and so I’m happy that I do have people in my life that support and encourage my decisions.

Werk | Work

Khadija en ik hebben een verschillend beroep en toch is het leuk om samen over business te praten. We hebben namelijk allebei een eigen zaak die we in hetzelfde jaar opgezet. Ook hebben we alle twee dit gedaan toen we in een heftige persoonlijke situatie zaten. Ik kan niets anders dan voor trots en respect over Khadija praten, over hoe zij keihard heeft gestudeerd en heeft doorgezet om een financieel onafhankelijke alleenstaande powervrouw en –moeder te zijn. Als ik groot ben wil ik net zoals Khadija zijn 😉

Khadija and I are in a different line of business, but it’s always fun to talk and brainstorm about it. We both started our own company in the same year and we both did that from a very challenging situation in our personal lives at that time. I am very proud of Khadija and have nothing but respect for her. She studied like crazy and worked her ass off to become this financially independent single power woman and mom. When I grow up, I want to be just like Khadija 😉

Gezondheid | Health

Gezond zijn heeft alles met balans te maken. Balans tussen hard werken en uitrusten, concentreren en leuke dingen doen, ontspannen en inspannen. En als je vrienden op bezoek hebt, dan ga je leuke dingen doen, lekker uit eten en daarna nog een drankje in de club. Wanneer je dan eindelijk thuiskomt en niet naar binnen kunt omdat de deur van binnenuit op slot is gedraaid, ook dan stress je niet en ga je gewoon bij vrienden verderop in de straat logeren. Het is toch maar voor een paar uur, want Khadija moest om half 10 al weer richting het vliegveld. Met nog een powernap ga je vervolgens gewoon de 10 kilometer van Belgrado rennen met het stukje restenergie wat uit je tenen komt, maar waarmee je toch de loop in 50 minuten uitrent. Balans…

Being healthy is all about balance. Balancing working hard and resting, focusing and doing fun stuff, working out and relaxing. When your friend is coming to visit, you’ll do fun stuff, go out for dinner and have another drink in the club. And when you finally get home, you don’t get stressed out that the door has been locked from the inside, you just call up your friends from down the street and crash at their place. It’s only for a couple of hours anyway, because Khadija has to get back to the airport at 9:30 am. You schedule in a powernap and then put on your running shoes for the 10k of Belgrade. There’s always some leftover energy stored somewhere in your body, that allows you to do the race in 50 min. See, all about balance.

Reflectie | Reflection

Waar de maatschappij altijd aangeeft dat je je leven op een bepaalde manier inrichting binnen een bepaald tijdsbestek, daar vertelde Khadija me altijd hoe dat dan in realiteit daadwerkelijk was. Ze is zeven jaar ouder dan ik en is op haar 28e en 30e moeder geworden van twee prachtige meiden. Ik kan me nog goed herinneren hoe zij altijd zei: “Lydia, kinderen zijn prachtig, maar wacht er zo lang mogelijk mee. Ik zou willen dat iemand mij had verteld hoe zwaar het eigenlijk wel niet is en hoeveel het van jou vergt.” Het is onwijs fijn om een vriendin te hebben die een praktische en hele eerlijke kijk heeft op een situatie. Geen meeprater maar iemand met een mening, met ervaring en met de liefde om je advies te geven in jouw belang en niet persé in het sociaal wenselijke belang.

Society tells you to live your life in a certain way and in a specific timeframe. But Khadija was one of the few people who told me the consequences of that life in reality. She is about 7 years older than I am and became a mom at age 28 and 30 of two beautiful girls. Like it was yesterday, I can still remember how she told me: “Lydia, kids are amazing, but wait as long as possible before you start a family. I wish someone had told me how hard it actually is to raise kids and how much you have to give up for it.” It’s so valuable to have someone in your life that has a practical and hones take on your situation. Not someone who tells you what you want to hear, but someone with an opinion, experience and love to give you advice that is in your best interest and not necessarily according to society’s standards.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s