Blog wk#36

The big 3.0., dertig, een verjaardag waar vele mensen tegen op zien, maar één die ik met open armen verwelkomde. Afscheid nemen van de roaring twenties, van een levensfase waarin je veel groeit en ontdekt. Een decenium waarin ik veel heb geleerd, waarin in hard onderuit ben gegaan en nog veel sterker eruit ben gekomen. Een tijdperk dat ik in de leukste setting mocht afsluiten en gelijktijdig een nieuwe fase feestelijk mocht inwijden. En het mooiste was dat ik mijn verjaardag samen met Jessa en Uroš mocht vieren, die respectievelijk één dag eerder en één dag later dan ik jarig waren.

The big 3 0, thirty, a birthday dreaded by many, but one that I welcomed with open arm. Saying good bye to the roaring twenties, a phase in your life in which you grow and discover so much. A decade in which I’ve learned a lot, sometimes the hard way, but I always came out stronger. An era that I got to end in the best setting while at the same time inaugurating a new and even better one. The best part was that I got to celebrate my birthday with the lovely Jessa and Uroš, who’s birthdays were one day before and one day after mine.

Werk | Work

Jarig of niet, wij Nederlanders werken gewoon door. Tot grote verbazing van mijn Amerikaanse mede roamers die het niet meer dan normaal vinden dat je in ieder geval vrij neemt op de dag van je verjaardag zelf en waarvan een aantal gewoon de hele week vrij nemen. Dat kennen wij niet: doe nou maar normaal, dan doe je al gek genoeg. En vergeet vooral niet te trakteren op kantoor. Dus dat heb ik netjes gedaan, maar ook daar keek men raar van op. Op jouw verjaardag moet je immer getrakteerd worden…

Whether it’s your birthday or not, we Dutchies just keep working. This was odd to many of my fellow US roamers, who usually just take the day of their birthday off, while some even take a whole week off. That’s not what we’re used to in The Netherlands. Just be your normal self, then you’re already crazy enough (as we say), and please don’t forget to treat everyone at the office to cake. So of course I did, but that also resulted in some surprised faces. Because you’re the one who should be treated on your birthday…

Gezondheid | Health

Telt dansen ook al een workout? Ik hoop in ieder geval dat het helpt met het verbranden van de overdaad aan suikers die gepaard gaan met een verjaardag festiviteit waarbij je niet je eigen vegan taart kan bereiden. Uiteraard was ik gewoon te vinden in de sportschool deze week, maar ik heb ook zeker de nodige dansjes uitgevoerd.

Does dancing count as a workout? I sincerely hope that it helped with burning all those calories from the sugars that go hand in hand with birthday festivities when you can’t make your own vegan pie. Of course I was at the gym this week (where else), but I definitely also danced some nights away.

Reflectie | Reflection

Normaliter vier ik m’n verjaardag niet. Ik vind het namelijk geen prestatie dat je weer een jaar ouder bent geworden in onze maatschappij. Neemt echter niet weg dat het goed is om zulke momenten te vieren. Degene die mij kennen weten dat ik de afgelopen tien jaar toch behoorlijk wat heb meegemaakt, maar ook dat ik er altijd sterker en over het algemeen wijzer en soms zelfs positiever ben uitgekomen. Ik prijs mezelf helemaal gelukkig dat ik de laatste maanden van mijn twintiger jaren heb mogen spenderen in het buitenland. Afstand zorgt voor reflectie en nieuwe percepties die voor mij bijdragen aan een goed begin van mijn dertiger jaren. Tijd om de boel af te sluiten en weer met een frisse en meer doorgronde blik vooruit te kijken.

In general I do not celebrate my birthday. To me it’s not really an achievement that you’ve made it through another year in our society. However, this doesn’t mean that we shouldn’t celebrate these moments. The people around me know that the past ten years haven’t always been easy, but they also know that the challenges I’ve face made me stronger, and in general wiser and sometimes even more positive. I am very happy that I’ve got to spent the last few months of my twenties roaming the earth. Having some distance makes you reflect and gain new perspectives, which got me ready to properly enter my thirties. It was time to leave the past in the past and have a fresh start again.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s