Week #38

Ik was heel enthousiast om naar Seoul te gaan en Zuid-Korea te ontdekken, maar ondertussen heb ik gemengde gevoelens over mijn verblijf hier. Het is een hele Westerse stad, waarin het lijkt alsof je alles doorhebt, maar waarbij je puntje bij paaltje toch echt een buitenstaander bent.

I was very much looking forward going to Seoul and explore South-Korea, but now I’m having mixed feeling about this place. It is a very Western city that makes you feel like you know the place, but when it comes down to it you’ll realize that you are in fact an outsider.

Werk | Work

Mijn werkschema in Zuid-Korea was van circa 2 uur ’s middags tot mindernacht. De Nederlandse dag begon omstreeks 4 uur in de middag in Korea. Het was even wennen dat ik niet in de ochtend begon met werken, maar ik heb m’n dag gewoon omgedraaid. Oftewel, beginnen met sporten en dan werken. En omdat ik echt niet tot 4 uur ’s middags kon wachten, begon ik al wat eerder en had ik een voorsprong op iedereen in Nederland

My work schedule in South-Korea was from approximately 2 pm till midnight. Dutch office hours started around 4 pm Korean time. I took a few days to get used to the new schedule, but I just switched my normal day around. So, I started my day with working out and then headed to the office. And because I really couldn’t wait to start my workday, I began working earlier and got a head start from everyone in Holland.

Gezondheid | Health

Seoul is heuvelachtig en dat maakt mooie pittige wandelingen mogelijk. De wandeling naar de Namsam Seoul Tower bestond uit prachtige kronkelweggetjes tussen bomen die al in volle herfstmodus waren. Er gaat niks boven een herfstwandelingen die resulteren in prachtige uitzichten over een enorme stad. Net zoals dat er niks gaat boven een avondje met Soju en vrienden met wie ik al sinds februari aan het reizen bent.

Seoul is quite hilly and with that also has some pretty challenging hikes. The walk up to the Namsam Seoul Tower was beautiful through autumn colored trees and small pathways. There’s nothing quite relaxing and enjoyable like an hike in the fall leading up to spectacular views of a big city. Just like spending an evening with Soju and friends I’ve been traveling with since February.

Reflectie | Reflection

Hoewel ik teleurgesteld was in het verwesterde element van de stad, werd dit hersteld door het groepsuitje naar het Gyeonbokgung paleis in het noordelijke centrum van Seoul. Gebruikelijk daar is dat je een traditionele jurk genaamd Hanbok huurt voordat je het paleis betreedt. Als je in traditionele klederdracht bent, hoef je dan ook geen entreekaartje te kopen. Het leuke was om dit met de hele groep samen te doen en door de vele tuinen en verblijven van het paleis te wandelen en te verdwalen in de geschiedenis.

Although I was disappointed in the Westernized element of the city, this feeling was very much compensated by a group event to the Gyeonbokgung Palace in the Northern centre of Seoul. It’s common that you enter the palace area in a traditional dress called the Hanbok. When you’re dressed in traditional clothing, you also don’t have to buy an entry ticket. It was a lot of fun having this experience with the whole group, walking through the many gardens and residential areas of the palace. It’s like getting lost in history.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s