Week #39

Nu ik met de nieuwe We Roam group Lyra rondreisde, realiseerde ik me des te meer dat ik in de Polaris groep hele mooie vriendschappen had opgebouwd. Aangezien een vriendschap bij mij niet zomaar tot stand komt, miste ik dat in Seoul. Gelukkig had Rachel al een trip naar Tokyo gepland, en aangezien ik dichtbij zat en ik haar enorm miste, ben ik ook maar die kant opgevlogen.

Traveling with the new We Roam group Lyra made me realise even more that I’ve made some real friends in the Polaris group. As it takes me a while to actually warm up to people and build friendships, I really missed having my travel friends around me in Seoul. Luckily Rachel already had a trip planned to Tokyo and I was close (and because I missed her a lot) I also flew over to Japan.

Werk | Work

Op 20 oktober 2015 was ik bij de Kamer van Koophandel om mijn bedrijf Nova Connect in te schrijven. Eén jaar later zat ik op mijn kantoor in Zaandam mijn eerste succesvolle jaar te vieren. Weer een jaar later zit ik in Seoul mijn werkzaamheden uit te voeren. Nooit had ik verwacht dat ik hier zou zijn, als zelfstandig ondernemer, aan de andere kant van de wereld. Onwijs trots en dankbaar ben ik hiervoor. Ook ben ik nieuwsgierig waar ik volgend jaar op deze dag ben.

October 20th, 2015, I was registering my company Nova Connect at the Chamber of Commerce. One year later I was at my office in Zaandam celebrating the first successful year. Another year has passed by and now I am in Seoul, working and running my company. I could have never imagined being here, as an independent entrepreneur, working on the other side of this planet. I’m incredibly proud and grateful. But I’m also curious as to where I’ll be on this day next year.

Gezondheid | Health

Ik investeer graag in mijn uiterlijk vertoon, aangezien je ook op die manier je persoonlijkheid kunt uitdrukken en weergeven. Ondertussen kan ik ook niet meer verbergen dat ik een groot fan van tattoos ben. In Seoul heb ik een goede artiest gevonden die mij voorzien heeft van een prachtige tattoo. Het Koreaanse woord wat er staat is Jeong, een concept dat onder andere verwijst naar gemeenschappelijke liefde en liefde om te delen. Dit concept spreekt mij erg aan en ligt in lijn met de overkoepelende filosofie om vanuit een gedachte van overvloed te leven, te delen en lief te hebben.

I like to invest in my physical appearance as that’s a way to express and show your personality. By now it’s getting harder and harder to keep my love for tattoos a secret. So in Seoul I’ve found a great artist who designed an awesome new tattoo for me. The Korean word in this tattoo is Jeong, which is a concept of communal love and a love for sharing. This concept appeals to me a lot and is very much in line with the overall philosophical lessen and idea to live, love and share from a place of abundance

Reflectie | Reflection

Waar ik nog steeds gemengde gevoelens had over Zuid-Korea ben ik helemaal weg van Japan, of in ieder geval Tokyo. Zodra ik in de stad aankwam ervaarde ik een levendige sfeer vol hoop en ambities en de vrijheid om deze waar te maken. Samen met Rachel hebben we door de vele helder en kleurrijk verlichte winkelstraten gelopen. We waren onder de indruk van de excentrieke doch stijlvolle kledingcombinaties van mensen. Daarnaast hebben we tempels en tuinen bezocht, waar we weer onder de indruk waren van de rust en rijkdom aan wijsheden die in deze cultuur verweven zitten.

Seoul still wasn’t really speaking to me, but as soon as I landed in Japan I fell in love with it. At least with Tokyo. There’s a vibrant atmosphere throughout the city, full of hope, ambitions and the opportunities to make them come true. Rachel and I walked through all the bright and colourfully lit shopping streets. We were very much impressed by the eccentric yet stylish clothing combo’s of all the people. We also visited temples and gardens where we stood in awe of the peace, tranquillity and all the wisdoms that are a part of this culture.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s